به گزارش سلام لردگان به نقل از روابط عمومي دادسراي تهران مهدي هاشمي پس از تکميل تحقيقات و با توديع وثيقه مناسب از زندان اوين آزاد شد.
اين «وثيقه مناسب» سند منزل متهم است که ارزش آن حدود 10 ميليارد تومان برآورد شده است.
گفته مي شود کيفرخواست مجرميت مهدي به زودي صادر و به دادگاه ارسال ميشود.
يک منبع آگاه پيشتر به فارس خبر داده بود که از صبح شنبه فشار بي سابقه و سنگيني براي آزادي مهدي آغاز شده است.
اين منبع آگاه عناوين اتهامي مهدي هاشمي را 13 مورد اعلام و ابراز نگراني کرده بود که به ثمر نشستن فشارها براي آزادي وي، ممکن است «باعث از بين رفتن برخي اسناد و مدارک مرتبط با پرونده وي شود».
به گفته محسني اژه اي سخنگوي قوه قضائيه، در ارتباط با اتهامات مهدي، دو نفر از نزديکانش بازداشت و تعداد ديگري از نزديکان وي نيز براي تحقيقات فراخوانده شده اند.
مهدي هاشمي فرزند چهارم آيت الله هاشمي رفسنجاني دو ماه پس از انتخابات دهم رياست جمهوري تهران را به مقصد لندن ترک کرد و دوم مهرماه سال جاري به ايران بازگشت. برخي رسانه ها، علت بازگشت وي به تهران را داشتن پرونده قضايي در خارج از کشور و احتمال دستگيري اش دانسته اند.
«حيدر مصلحي» وزير اطلاعات آذرماه 88 يعني چند ماه پس از خارج شدن مهدي از کشور، با حضور در جلسه کمسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، از قوه قضائيه خواسته بود «با توجه به مدارک و مستندات کاملي که در اختيار دارد مهدي را احضار کند». مصلحي در آن جلسه ضمن اشاره به «کمک شايان دستگيري و دريافت اطلاعات از مهدي به دستگاه امنيتي کشور» در رابطه با فتنه 88 گفته بود «اين آقا هنوز بعد از 3 ماه به کشور بازنگشته و به بهانه سرکشي به دانشگاههاي آزاد در لندن و دبي و بيروت رفتو آمد ميکند».
محمد علي ابطحي از بازداشت شدگان مرتبط با فتنه 88 نيز در اعترافات خود به بخشي از نقش مهدي هاشمي در آشوب هاي خياباني پس از انتخابات دهم اشاره کرده و مي گويد: «به خيابان آوردن جمعيت قبل از انتخابات مقدمهاي بود براي به خيابان آوردن آنها در شب شنبه[بعد از انتخابات]، افرادي مانند فاتح، تاج زاده، خاتمي و ستادش، مهدي هاشمي و آدم هايش براي اينکه جمعيت را در خيابانهاي شهر نگه دارند خيلي فعال بودند و همه اينها در پيش بيني و طراحي برنامه براي شب شنبه نقش داشتند».
پس از برگزاري انتخابات دهم رياست جمهوري در 22 خردادماه 1388، ميرحسين موسوي کانديداي مغلوب اين انتخابات با ادعاي تقلب، طرفداران خود را دعوت به شورش خياباني کرد و هشت ماه کشور را در التهاب فرو برد. ناتواني در اثبات ادعاي تقلب، گذر از تقلب در انتخابات و اتخاذ مواضع راديکالي عليه کليت نظام از يک سو، و اعتمادسازي از سوي نهادهاي مسئول درباره صحت انتخابات و آشکار شدن ماهيت و اهداف واقعي جريان مدعي تقلب از سوي ديگر، باعث ريزش بدنه اجتماعي جريان موسوم به سبز شد. نهايتا پس از اهانت حاميان اين جريان به امام حسين(ع) در روز عاشورا و حمايت ميرحسين از آنان با عنوان «مردان خداجو»، دهها ميليون ايراني از جمله راي دهندگان به موسوي، با حضور در راهپيمايي 9 ديماه 88 و اعلام حمايت از رهبر انقلاب اسلامي و نظام جمهوري اسلامي، به هشت ماه آشوب خاتمه دادند.